loader

COOKIES | Πολιτική απορρήτου & cookies

Επεξεργασία δεδομένων

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με αυτήν την πολιτική απορρήτου και σε συμμόρφωση προς την εφαρμοστέα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (εφ’ εξής «ΓΚΠΔ») και των συναφών νόμων και ρυθμίσεων για την προστασία δεδομένων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σε διακομιστές αποκλειστικά εντός της ΕΕ και του ΕΟΧ. 

Προκειμένου να παρέχουμε τις αιτούμενες υπηρεσίες, ενδέχεται να χρειαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Η ακόλουθη πολιτική περιγράφει πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς προκειμένου να λάβετε τις υπηρεσίες μας και συγκεκριμένα: 

  • κατά την παροχή νομικών ή άλλων υπηρεσιών
  • ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής σας με τους πελάτες μας
  • σε συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τη νομοθεσία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε συμμόρφωση προς την πολιτική ταυτοποίησης πελατών (know-your-client policy) και γενικότερα προς τις υποχρεώσεις κατά το νόμο
  • κατά τη διαχείριση των συνδρομών, κατά την προώθηση (marketing) και ικανοποίηση άλλων αιτημάτων προώθησης
  • κατά την αξιολόγηση και την πρόσληψη προσωπικού
  • κατά την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας.   

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες που παρέχονται σε εμάς από ή εκ μέρους των πελατών μας και από τα στελέχη, τους εκπροσώπους, τους συμβούλους και το προσωπικό τους με σκοπό την παροχή νομικών υπηρεσιών. Αυτή η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων δικαιολογείται από το πεδίο της δραστηριότητάς μας και βασίζεται στο έννομο συμφέρον μας ως δικηγορική εταιρία να παρέχουμε επαγγελματικές νομικές υπηρεσίες, όντας πάντα αφοσιωμένοι στην απαράβατη εμπιστοσύνη των πελατών μας. 

Στα προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να περιέλθουν σε εμάς περιλαμβάνονται ιδίως προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με οποιουσδήποτε υπαλλήλους ή προσωπικό, ανταγωνιστές, αγοραστές ή πωλητές των εταιρικών πελατών μας ή εν δυνάμει πελατών μας καθώς και προσωπικές πληροφορίες συναφείς προς τους νομικούς ή άλλους συμβούλους τους ή το προσωπικό τους, κατά περίπτωση. Τα συλλεγόμενα προσωπικά δεδομένα δεν περιορίζονται αποκλειστικά στις πληροφορίες που μπορούν να εντοπιστούν σε μια επαγγελματική κάρτα, όπως ονόματα, τίτλοι ή θέσεις, η εταιρική επωνυμία, η επαγγελματική διεύθυνση, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και αριθμοί τηλεφώνου, αλλά περιλαμβάνουν και άλλες πληροφορίες που μπορούν να προσδιορισθούν. 

Περαιτέρω, συλλέγουμε γενικές ενημερωτικές πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα που είναι αναγκαία όχι μόνο για να εκπληρώσουμε τις νόμιμες υποχρεώσεις μας σχετικά με τον έλεγχο σύγκρουσης συμφερόντων, την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τις διαδικασίες ταυτοποίησης πελατών (know-your-client), αλλά και για προετοιμασία νομίμων διαδικασιών/ δικών, για την υποστήριξη αξιώσεων ή την παροχή νομικών υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Για το σκοπό αυτό, ενδέχεται να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένων τρίτων (δικαστικών υπαλλήλων, μαρτύρων και άλλων προσώπων) που εμπλέκονται στη νόμιμη διαδικασία / δίκη που χειριζόμαστε. 

Εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε επαγγελματικά με τη δικηγορική μας εταιρία, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται περιορίζονται στα εξής:

  • στο όνομά σας και τη θέση εργασίας σας
  • στις πληροφορίες επικοινωνίας συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
  • στο βιογραφικό σημείωμα, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας ή και του φύλου σας, εφόσον τα γνωστοποιείτε σε εμάς, της επαγγελματικής σας κατάρτισης, της προϋπηρεσίας σας και κάθε άλλης πληροφορίας που είναι συναφής με την πρόσληψή σας και την οποία συμφωνείτε να παρέχετε σε εμάς. 

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα i) επί τη βάση του εννόμου συμφέροντός μας να παρέχουμε νομικές υπηρεσίες και συμβουλές προς τους πελάτες/εντολείς μας, ii) επί τη βάση του εννόμου συμφέροντoς και σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας που σχετίζονται με την λειτουργία της εταιρίας μας, όπως η τήρηση των λογιστικών μας υποχρεώσεων, η τήρηση του αρχείου, η συμμόρφωση προς τις λογιστικές και τις φορολογικές μας υποχρεώσεις και, τέλος, iii) με σκοπό να εκπληρώσουμε τις νομικές και τις ρυθμιστικές μας υποχρεώσεις.

Επεξεργαζόμαστε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων μόνον εφόσον αυτό απαιτείται i) για την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων, ii) έπειτα από την παροχή συναίνεσης, iii) για σκοπούς εργατικού δικαίου και δικαίου κοινωνικής ασφάλισης καθώς και iv) για λόγους δημοσίου συμφέροντος που προβλέπονται από το νόμο.

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε προσωπικές πληροφορίες προς τρίτους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Συμβαλλόμαστε με τρίτους, μόνο έπειτα από προσεκτική επιλογή, καθώς και με επιμέλεια των συμβατικών εγγράφων, με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οι τρίτοι επεξεργάζονται τις προσωπικές πληροφορίες όπως αρμόζει, παρέχοντας το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας και σε συμμόρφωση προς τις νόμιμες και τις κανονιστικές μας υποχρεώσεις. 

Παραδείγματος χάριν, γνωστοποιούμε προσωπικές πληροφορίες σε:

  • Επαγγελματίες συμβούλους, όπως δικηγόρους, λογιστές και ασφαλιστικές εταιρίες. 
  • Το Δημόσιο και ρυθμιστικές/ εποπτικές αρχές, δικαστήρια και διοικητικές επιτροπές.
  • Τη φορολογική Διοίκηση και εμπορικά μητρώα (ΓΕΜΗ). 
  • Πιστωτικά ιδρύματα.
  • Τρίτους που εκτελούν υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης όπως, λόγου χάριν, μεταφραστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εμπιστευτικής καταστροφής αρχείων, υπηρεσίες προμήθειας λογιστικού, υπηρεσίες πληροφορικής, υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων και πληροφοριών, ταχυδρομικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (κούριερ) που συνδράμουν στην αποστολή εγγράφων ή διενεργούν ταχυδρομικές αποστολές προώθησης. 
  • Τρίτους που εμπλέκονται κατά την παροχή των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες/ εντολείς μας, όπως με τους αντιδίκους και τους δικηγόρους τους, δικαστικούς επιμελητές, μάρτυρες, συμβολαιογράφους, διερμηνείς, εμπειρογνώμονες, τεχνικούς συμβούλους, διαιτητές, διαμεσολαβητές, λογιστές και φορολογικούς συμβούλους.  

Έχετε το δικαίωμα να

  • Ζητήσετε αντίγραφο όλων των δεδομένων σας που έχουμε στη διάθεσή μας. Πριν την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων, ενδέχεται να σας ζητηθεί ταυτοποίηση.
  • Αιτηθείτε τη διαγραφή ή την διόρθωση των δεδομένων σας και να περιορίσετε ή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρία μας. 
  • Ανακαλέσετε την συναίνεσή σας ως προς την αποστολή υλικού προώθησης (marketing) από την εταιρία μας. 
  • Λάβετε τα προσωπικά δεδομένα που τηρούμε για εσάς σε μορφή δομημένη, που χρησιμοποιείται συνήθως στις συναλλαγές σε ηλεκτρονική μορφή και να ζητήσετε να αποσταλούν σε εταιρία που προτείνεται από εσάς, χωρίς εμπόδιο εκ μέρους μας. 

Τα ως άνω δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν δια της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται κατωτέρω. 

Εάν θεωρείτε ότι η εταιρία μας παραβιάζει την εφαρμοστέα για τα προσωπικά δεδομένα νομοθεσία κατά την επεξεργασία των δικών σας προσωπικών δεδομένων, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Παρακαλείστε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@justar.gr εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ως άνω δικαιώματα σας ή εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ως προς την πολιτική αυτή. 

Πολιτική για τα cookies της ιστοσελίδας https://www.justar.gr/ 

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή στην κινητή σας συσκευή από τον διακομιστή της ιστοσελίδας μας, όταν την επισκέπτεστε. Τα cookies που τοποθετήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας καλούνται «κυρίως cookies». Τα cookies που τοποθετήθηκαν από άλλους καλούνται

«cookies τρίτων». Τα cookies τρίτων επιτρέπουν την προβολή αρχείων τρίτων (third-party features) (όπως στατιστικές αναλύσεις, διαφημίσεις και βίντεο) στην ιστοσελίδα μας ή μέσα από αυτήν. Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας με σκοπό να καταστήσουμε τη λειτουργία της πιο πρακτική και αποτελεσματική. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε cookies για να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την περιήγησή σας, παρέχοντας λειτουργίες που επιτρέπουν την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της ιστοσελίδας και για να διασφαλίσουμε την ορθή παρουσίαση του περιεχομένου. Τα cookies διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες. Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί:

α) ορισμένα απολύτως αναγκαία τεχνικά cookies,

β) ορισμένα cookies λειτουργικότητας (performance cookies) τα οποία χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε την λειτουργία της ιστοσελίδας μας,

γ) cookies για σκοπούς προώθησης τα οποία χρησιμοποιούνται για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις δράσεις της ιστοσελίδας. 

Με εξαίρεση τα απολύτως αναγκαία τεχνικά cookies, όλα τα υπόλοιπα cookies εγκαθίστανται μόνο εφόσον παρέχετε την συναίνεσή σας κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα. Εάν επιλέξετε να απορρίψετε όλα τα cookies, τα μόνα cookies που θα εγκατασταθούν στην συσκευή σας είναι τα απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία της. Αφού καθορίσετε τις επιλογές σας, έχετε πάντα τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις cookies και/ή να τα εξαιρέσετε (opt-out) κάνοντας κλικ στο “CHANGE YOUR COOKIE SETTINGS”

Πιο συγκεκριμένα, τα cookies που χρησιμοποιούνται από την ιστοσελίδα μας έχουν ως εξής: 

Απολύτως αναγκαία cookies

Τα απολύτως αναγκαία cookies είναι θεμελιώδους σημασίας για την ορθή τεχνική λειτουργία της ιστοσελίδας και δεν έχετε τη δυνατότητα να απορρίψετε την εγκατάστασή τους. Ορισμένα από αυτά τα cookies υποστηρίζουν επίσης ορισμένες βασικές λειτουργίες της ιστοσελίδας σύμφωνα με τις επιλογές σας (όπως η γλώσσα, οι λογαριασμοί και άλλα) και έτσι επιτρέπουν την περιήγηση και την χρήση των λειτουργιών της ιστοσελίδας. Αυτά τα cookies δεν σας ταυτοποιούν και χωρίς αυτά η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει ορθά. Αυτά τα cookies εγκαθίστανται αποκλειστικά για το συγκεκριμένο τμήμα της περιήγησής σας ή για πολύ περιορισμένο χρόνο, συνήθως όχι περισσότερο από 30 λεπτά. 

Cookies λειτουργικότητας

Τα cookies λειτουργικότητας επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να θυμάται τις προτιμήσεις σας με σκοπό να σας παρέχουν βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από εσάς, όπως η προβολή βίντεο και η χρήση δυνατοτήτων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα cookies δεν δύνανται να παρακολουθήσουν την δραστηριότητά σας σε άλλες ιστοσελίδες. Εάν αποφασίσετε να μην εγκαταστήσετε αυτά τα cookies, ενδέχεται να επηρεαστεί η εμπειρία χρήστη. Παραδείγματος χάριν, για κάθε κλικ στην ιστοσελίδα ενδέχεται να χρειαστεί να εισάγετε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό σας επαναλαμβανόμενα.   

Cookies προώθησης

Τα cookies για σκοπούς προώθησης συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας στην ιστοσελίδα. Ο σκοπός της χρήσης τους έγκειται στην συλλογή πληροφοριών, όπως ο αριθμός των επισκεπτών, ο αριθμός των σελίδων που διαβάστηκαν κ.λπ., με σκοπό να βελτιωθούν οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ως προς τις διαφημίσεις, αν και αυτή η ιστοσελίδα δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, όταν επισκέπτεστε ιστοσελίδες τρίτων ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν διαφημίσεις, ενδέχεται να προβληθεί κάποια διαφήμιση σχετική με την ιστοσελίδα μας ή κάποιο προϊόν που προβάλλεται σε αυτήν.  

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη ότι όταν επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας, εγκαθίστανται αποκλειστικά τα απολύτως αναγκαία cookies για τη λειτουργία της. Με την είσοδο στην ιστοσελίδα μας, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους όρους υπό τους οποίους τα cookies εγκαθίστανται και λειτουργούν καθώς και τους σκοπούς τους οποίους υπηρετούν. Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας, επιβεβαιώνετε ότι έχετε ενημερωθεί για όλα τα ανωτέρω. 

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, ένα παράθυρο cookie εμφανίζεται και σας ενημερώνει για την χρήση των cookies. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όλα τα cookies, να τα απορρίψετε όλα ή ακόμα και να μεταβάλλετε τις ρυθμίσεις για τα cookies. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τις κατηγορίες των cookies που χρησιμοποιούμε ή τις υπό-κατηγορίες τους, μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα «ρυθμίσεις για τα cookies». 

Μπορείτε να επιλέξετε να αγνοήσετε το παράθυρο για τα cookies επιλέγοντας το “X” και κλείνοντας το παράθυρο που εμφανίσθηκε. Στην περίπτωση αυτή, θα εγκαταστήσουμε μόνο τα απολύτως αναγκαία cookies για τη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μόλις επιλέξετε τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για τα cookies και να τα εξαιρέσετε (opt-out) ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο “CHANGE YOUR COOKIE SETTINGS”, στο τέλος της ιστοσελίδας. Το παράθυρο που εμφανίζεται θα υποδείξει τις προηγούμενες ρυθμίσεις και θα σας επιτρέψει να αλλάξετε την επιλογή. Θυμηθείτε να επιλέξετε “Save my selection”, ώστε τα cookies να τροποποιηθούν κατάλληλα για τη συγκεκριμένη περιήγηση και τις περιηγήσεις σας στο εξής. 

Σας συμβουλεύουμε να επισκέπτεστε τακτικά αυτήν την ιστοσελίδα με σκοπό να παραμένετε ενήμεροι σχετικά με την χρήση των cookies καθώς και νέων λειτουργικοτήτων που ενδέχεται να προσθέσουμε. Η καμία αλλαγή των ρυθμίσεων cookies δεν θα λάβει χώρα πριν λάβουμε τη συναίνεσή σας για αυτήν.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις cookies από το πρόγραμμα περιήγησης και κατά συνέπεια να μεταβάλλετε τη συναίνεσή σας ως προς την χρήση cookies. Η χρήση των cookies είναι μοναδική για κάθε πρόγραμμα περιήγησης (Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge κ.λπ.) και τα cookies περιέχουν πληροφορίες για τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πώς τα cookies εγκαθίστανται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, εάν επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης, έχετε τη δυνατότητα να λάβετε γνώση των κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα cookies (παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη ότι οι σύνδεσμοι για την πολιτική απορρήτου και την πολιτική για τα cookies του κάθε προγράμματος περιήγησης ενδέχεται να αναβαθμίζονται ή να μεταβάλλονται, και για αυτό σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε τακτικά για πιθανές μεταβολές):